Klassinen-hieronta

Hieronta sopii kaikenikäisille ja sillä on lukuisia positiivisia vaikutuksia kehoon. Hieronnalla voidaan muun muassa vähentää lihaskireyksiä, vilkastuttaa aineenvaihduntaa ja lievittää kipua. Hieronta voi olla rentouttava hemmotteluhoito, lihaskireyksiä helpottava tai urheilusuorituksiiin valmistava tai niistä palauttava käsittely. Hierontaan voi tulla myös nauttimaan ilman erityistä syytä.

Hieronta suoritetaan asiakkaan hoitotarpeen mukaan, mutta asiakas voi myös itse vaikuttaa kuinka voimakkaita otteita hieroja käyttää ja siksi hierojalle kannattaa antaa palautetta hieronnan aikana. Hieronnan vaikutuksesta elimistön nesteet ja kuona-aineet lähtevät liikkeelle, joten veden juominen käsittelyn jälkeen on tärkeää. Jos lihaksisto on tottumaton hierontaan, se voi ensimmäisellä kerralla hieman kipeytyä. Lihasarkuus häviää kuitenkin parissa päivässä. Hieronnan jälkeen ei suositella raskasta liikuntaa tai fyysistä työtä, vaan palautumiseen kannattaa varata ainakin seuraava päivä.

Klassiseen hierontaan on yhdistettävissä myös TENS-hoito, missä sähkön avulla edistetään kudoksien paranemista akuuteissa tai pitkään jatkuneissa kudosten kipu- tai jumitiloissa. Tämä on erittäin tehokas hoito, joka annetaan hieronnan jälkeen lämpimään kudokseen. Hoitoa ei voi toteuttaa, mikäli sinulla on sydänsairaus tai olet raskaana.

Ennen hoitoa

Hierontaan ei tarvitse erityisesti valmistautua. On kuitenkin hyvä tietää, että hieronnassa käytetään yleensä rasvaa tai öljyä, joten hierottava kehon alue on paljaana. Alusvaatteet voi jättää päälle ja tarvittaessa hieronta on mahdollista toteuttaa myös vaatteet päällä. Ne kehon osat, joita ei hierota, peitellään lämpimästi. Hieroja ohjeistaa asiakasta, miten hierontapöydälle asetutaan, selälleen, kyljelleen tai vatsalleen.

Hierontaan ei voi tulla kuumeessa, influenssassa, mahataudissa eikä alkoholin tai huumeiden vaikutuksen alaisena.

On esteitä, jotka rajoittavat hierontakäsittelyä paikallisesti, mutta niitä ympäröiviä alueita voi käsitellä normaalisti. Tällaisia ovat suonikohjut, akuutit traumat, esimerkiksi nivelside-, lihas- tai jännevammat, luunmurtumat, avohaavat, paleltumat, paikalliset tulehdukset elimistössä (jänne- tai lihastulehdukset) sekä paikalliset infektiot ihossa (syylä, herpes, jalkasieni). Psoriasis ei ole tarttuva ihosairaus, eli se ei ole este hieronnalle.

Lääkäriltä kannattaa varmistaa, voiko tulla hierontaan, mikäli lähiaikoina on kärsinyt aivoinfarktin, on löytynyt pahanlaatuinen kasvain tai on todettu sydämen toiminnallisia häiriöitä (esim. rytmihäiriöitä) tai verenvuototauti.

Raskauden aikana voi käydä hieronnassa, mutta silloin hieronta kannattaa toteuttaa kylkimakuulla, selällään tai istuen.

Hinnasto

Hieronta 30 min – 40 €
Hieronta 45 min – 50 €
Hieronta 60 min – 60 €
Hieronta 90 min – 80 €

Opiskelijahinnasto

Klassinen hieronta 30 min – 25 €
Klassinen hieronta 45 min – 35 €
Klassinen hieronta 60 min – 39 €

Klassinen hieronta ja äänimaljat 45 min – 39 €
Klassinen hieronta ja äänimaljat 60 min – 45 €

Tätä hoitoa sinulle tarjoaa

Anu Sarapik

Koulutettu hieroja, Shiatsu-hieroja 045 320 9991
Klassinen hieronta, shiatsu-hieronta, Access Bars® -hoidot ja kuumakivihieronta

Venla Kuoppamäki

Lyhytterapeutti- ja Koulutettu hierojaopiskelija, Äänimaljarentouttaja 050 430 6442
Klassinen hieronta, lyhytterapia ja äänimaljarentoutus